Home Overzicht Nieuwe bomen en eenrichtingverkeer in Eerste van Swindenstraat

Nieuwe bomen en eenrichtingverkeer in Eerste van Swindenstraat

0

De Eerste van Swindenstraat krijgt eenrichtingsverkeer. De rijbaan wordt smaller en door de vrijgekomen ruimte is er meer ruimte beschikbaar voor voetgangers, fietsparkeerplekken en laad- en losplekken. Voor fietsers in de richting van de Linnaeusstraat komt er een fietsstrook. In plaats van schuine parkeervakken wordt de straat overzichtelijker gemaakt door rechte parkeerplekken langs de weg. Ook komen er op verzoek van de buurt meer prullenbakken en een drinkwaterpunt.

De bomen in de straat worden vervangen door exemplaren die zo groot mogelijk zijn. Ze krijgen ook meer groeiruimte en een drainagesysteem voor betere groeimogelijkheden.

Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat de huidige bomen in matige conditie zijn, te weinig groeiruimte hebben, een beperkte levensduur hebben en niet alle bomen sterk genoeg zijn om de aanstaande werkzaamheden te overleven. Daarnaast zorgen de bomen voor terugkerende problemen door wortelopdruk: losliggende stoeptegels, hobbelige fietspaden en onbruikbare parkeerplekken.

Door het vervangen van de bomen worden deze problemen opgelost en wordt de kwaliteit van het groen in de straat verbeterd. De twee bomen aan het begin van de straat die wel genoeg groeiruimte hebben, blijven staan en er komen plantenbakken met extra groen in de hele straat.

In overleg met bewoners en ondernemers start de gemeente volgend jaar met de uitvoering.