Home Overzicht Wethouder wil stap voor stap naar rookvrije stad

Wethouder wil stap voor stap naar rookvrije stad

0

Voorkomen dat jongeren beginnen met roken, stimuleren dat Amsterdammers stoppen met roken en het realiseren van een rook- en tabaksvrije omgeving. Dat wil wethouder Simone Kukenheim stap voor stap realiseren.

Redactie

‘Meer dan een kwart van de Amsterdammers rookt’, legt de wethouder uit. ‘Terwijl roken met stip op 1 staat als te voorkomen doodsoorzaak. En iedere week beginnen nieuwe kinderen met roken. Dat is een slechte zaak. We hebben de afgelopen jaren al veel maatregelen genomen om onder meer scholen, speeltuinen en sportevenementen rookvrij te maken. Maar het is tijd voor een volgende stap, en dat kunnen we niet alleen.’

Zien roken, doet roken. Er komen rookvrije zones rondom schoolterreinen, openbaar vervoer en op terrassen. De gemeente wil daarbij in eerste instantie het roken ontmoedigen in plaats van verbieden en handhaven. Mocht dit niet effectief genoeg zijn, dan komt er een rookverbod. Om zelf het goede voorbeeld te geven worden alle gemeentegebouwen en de zones rondom de ingangen rookvrij. Daarnaast is er ondersteuning voor medewerkers die stoppen met roken.