Home Overzicht Gestolen goederen aangetroffen bij Used Products

Gestolen goederen aangetroffen bij Used Products

2

Tijdens een controle bij Used Products, een winkel van gebruikte producten aan de Kamerlingh Onneslaan, zijn gestolen goederen aangetroffen. Dat meldt de politie. Drie verdachten in de leeftijd 24, 32, en 33 zijn aangehouden. Een 20-jarige verdachte meldde zich later op het politiebureau en is eveneens aangehouden. Inmiddels is de winkel weer open.

De politie deed onderzoek bij de winkel en sloot deze daarvoor tijdelijk af. Er was informatie dat veelplegers gestolen goederen in deze winkel te koop aanboden. Naar aanleiding daarvan is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Daaruit volgt de verdenking dat dit filiaal inderdaad regelmatig gestolen goederen aanneemt.

Bij de doorzoeking is een aantal gestolen goederen aangetroffen. Ook is vastgesteld dat er fouten zijn gemaakt bij de registratie in het Digitaal Opkopers Register (DOR). Dit register is bedoeld om heling van goederen te voorkomen. Het kan de politie helpen om gestolen goederen te traceren als er aangifte is gedaan.

Veel zogenoemde ‘high impact crimes’, zoals inbraken, straatroven en overvallen blijven bestaan zolang er een afzetmarkt is voor gestolen spullen. In de strijd tegen deze vorm van criminaliteit zijn politie en openbaar ministerie een onderzoek gestart naar de bedrijfsvoering van deze winkel.

Naast de vier verdachten zijn enkele medewerkers en een stagiair als getuige gehoord. In dit onderzoek heeft de politie, onder leiding van een officier van justitie, samengewerkt met de gemeente en de FIOD. Als het strafrechtelijk onderzoek is afgerond zal het openbaar ministerie een vervolgingsbeslissing nemen.

2 REACTIES

  1. T is een schande dat de medewerkers, gestolen goederen aan onschuldige klanten verkoopt!!, en dat er goederen verdwijnen onder de tafel door!, jullie zouden ze allemaal moeten ontslaan laten opdoeken, waarom is deze winkel weer open? Om de KLANTEN WEER TE BESTELEN ZEKER!