Home Overzicht Winning streak Tigers eindigt in Brabant

Winning streak Tigers eindigt in Brabant

1

Na vier zeges op rij – met als hoogtepunt de thriller tegen Groningen – werd verwachtingsvol uitgekeken naar de wedstrijd tegen de Kemphanen, de nummer één uit de andere poule.

IJshockey

Amsterdam Tigers vs Eindhoven Kemphanen

Lewis Daniels
Foto’s ISO Sports Fotography

In de vijfde wedstrijd van dit seizoen missen de Tigers wederom een paar belangrijke krachten. Ze worden opnieuw bijgestaan door spelers van het U19 team. Hoewel Amsterdam zonder Tobias Kathan, Iwan Muso, Michael Mackie-Kwist en Calvin Polhman ook de kwaliteit heeft elk team in de eerste divisie te verslaan, ontbreekt het de Tigers deze avond aan scherpte en strijdvaardigheid om duels te winnen. Ze laten zich aftroeven door Eindhoven, in het bijzonder door Rastislav Veres en zijn vaste hulp Damian Kluijtmans.

Geen straffen in de eerste periode. Wel punten voor de Kemphanen. Na ruim drie minuten krijgt Eindhoven te veel ruimte van de Amsterdamse verdediging. Damian Kluijtmans geeft Rastislav Veres een assist en de puck schiet voorbij goalie Jacob van Duin, 1-0. Vijf minuten later valt de beurt aan Jordy Plug. Veres en Kluijtmans zetten met dezelfde taakverdeling de trend voort en dertig tellen later weer, 4-0.

De Tigers, ongetwijfeld teleurgesteld over de gang van zaken, gaan met nul punten de rust in en komen beter terug in de tweede periode. Marino Bakker benut de assists van Donny Pohlman en Connor Barette, 4-1. Kemphaan Koen Bakker vermoedt onraad en grijpt in. Hij bekoopt dat met twee minuten strafbank wegens interference. De powerplay levert de Tigers niets op. Ze scoren wel als beide teams weer compleet op het ijs staan. Met een assist van nieuwkomer Luca van der Genugten, die eerder dit seizoen in de Bene League voor Den Haag speelde, werkt Connor Barette aan een opmars: 4-2. Vervolgens vallen over en weer straffen. De zwaarste is voor Amsterdam. Sam van Duin gaat twee en twaalf minuten naar de kant voor Checking From Behind. Eindhoven haalt voordeel uit de powerplay. Het is weer Veres die scoort, ditmaal met een assist van Danny Mols, 5-2.

Waar de Tigers tijdens de derde periode met hun schaatsen in het ijs blijven steken, vliegen de hanen over de baan, Veres voorop. Zijn ‘Veresshow’ blijft voor onrust zorgen bij de Amsterdamse goal. Met assists van Joey Beeren en Michelle Noe maakt hij het in de eenenvijftigste minuut 6-2. Door onnodige tijdstraffen wordt het een nog moeilijker verhaal voor de Tigers. Mick Vastenhouw moet de wedstrijd verlaten wegens Boarding en Amsterdam speelt vijf minuten met een man minder. Roversduo Veres en Kluijtmans profiteren hiervan, 7-2. Ditmaal is de assist van Veres.

De Tigers dweilen met de kraan open. De goal die Jim Vorster met assists van Connor Barette en Donny Pohlman maakt is niet meer dan een doekje voor het bloeden. Het laat zich raden welk duo in de laatste minuut nog één keer van zich laat horen, 8-3. Veres geeft weer de assist.

Ondanks de sterke zege op Groningen waren de Tigers door de magere winst op Leeuwarden en Den Haag al gewaarschuwd voor verlies. De wedstrijd tegen Eindhoven onderstreept dit. Amsterdam moet zich hergroeperen en met een compleet kernteam spelen om te beginnen aan een nieuwe streak. Zaterdagavond twee november kunnen ze in eigen huis tegen de Dordrecht Lions de in Eindhoven opgelopen schade herstellen.

Check amsterdamtigers.com

 

1 REACTIE