Home Overzicht Winst met bittere bijsmaak

Winst met bittere bijsmaak

0

De Tigers kijken met een dubbel gevoel terug op hun wedstrijd tegen Den Bosch. Ze wonnen ruim met 0-5. Kanttekening is dat de wedstrijd voortijdig werd gestaakt door een ernstige blessure van een van de Red Eagles.

IJshockey

Amsterdam Tigers U19 vs Red Eagles ’s-Hertogenbosch
0-5

Lewis Daniels

Amsterdam zet meteen in op de winst en domineert op het ijs, al blijven goals uit. De Tigers missen kansen, gaan te veel voor eigen succes en de goalie van Den Bosch weet zijn honk goed te bewaken. Na tien minuten lijken de kansen te keren voor de Red Eagles. Tot een goal komt het niet.

Tijdens de derde powerplay voor Amsterdam is het dan toch raak. Billy Grapperhaus scoort met een assist van Nijs Hille. Zeven seconden later is het Pascal Sitsen die met een prachtig schot de puck in de winkelhaak van de goal schiet, 0-2.

De tweede periode verloopt rommeliger voor de Tigers, die nog moeite hebben als groep te spelen. Sommige spelers kwamen de avond daarvoor uit in het eerste team en kampen met vermoeidheid. Den Bosch is meer aanwezig op het ijs en komt met aanvallen die door adequaat handelen van de Amsterdamse goalie Lars Veltman geen punten opleveren.

De Red Eagles verliezen de controle in hun thuisvak, Jim Vorster rondt de assist van Billy Grapperhaus af, 0-3. Vier minuten later geeft Vorster een assist aan Rik van de Huijsen, 0-4. Bruno Oey zet met assists van Mark Gasseling en Krijn Nolet de Tigers op nog ruimere voorsprong, 0-5. Door incidenten met tijdstraffen voor vooral Den Bosch hebben de Tigers de macht op het ijs en blijft hun doel puckvrij. Mooi en soepel gaat alles niet.

De derde periode is goed vijf minuten bezig als een van Red Eagles ongelukkig valt. Met een diepe snijwond wordt hij door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De impact op de spelers is groot. De scheidsrechters en de coaches van beide teams besluiten de wedstrijd te staken. De Tigers winnen, maar kunnen daar niet van genieten. Wat blijft hangen is de blessure van de Bossche speler. Alle beterschap voor hem.

Aanstaande zaterdag spelen de Tigers om 18.15 uur thuis tegen de Kemphanen uit Eindhoven.