Home Overzicht Opluchtende kleine stappen

Opluchtende kleine stappen

0

Je weet ongetwijfeld dat je gedachten je leven beïnvloeden. Positief en negatief. Zo ook werkt Feng Shui. Niet alleen in je hoofd, maar ook vanuit je werk- en leefomgeving. Dit is het grote verschil en het is meteen zichtbaar. Niet voor niets worden we zo blij van onze lenteschoonmaak.

Cursisten in mijn laatste Feng Shui cursus vertelden me dat ze zich nu veel opgeluchter voelen. Ze hebben zakken vol overbodige kleding en spullen uit de kasten gehaald en een nieuwe bestemming gegeven. Dit werkt bevrijdend. Aan de andere kant: Spullen, die te lang liggen en niet worden gebruikt, worden vastzittende energie. Dit is trage energie, die óók je leven vertraagd.

Hier kun je makkelijk iets aan doen. Vijftien minuten gespendeerd om één lade op te ruimen geeft al voldoening. Je kunt beginnen met één lade, of een gedeelte van een kast en vervolgens ruimte voor ruimte. Lees: Niet alles tegelijk willen aanpakken. Met focus en kleine doelen bereik je voldoening in plaats van teleurstelling.

Vaste plekken voor je hebbedingetjes zijn ook geen overbodige luxe. Het begint al met je sleutels, je schoenen en je jas als je je huis binnenstapt.

Begin nu! Ja, nu. Waarom niet? Zet de timer op tien maximaal vijftien minuten, alsof je een koffiepauze gaat nemen! En neem één klein doel onder handen zoals één stapel papier op je aanrecht. Is de tijd om, leg je alles terug waarover je nog geen beslissing hebt genomen. Ook dit mag, kleine doelen en kleine stappen te zetten. Het belangrijke is dat je een begin hebt gemaakt.

En zoals je kunt zien, is de teruggelegde stapel papier zichtbaar kleiner geworden. Dit lucht toch al op? Het universum houdt ervan dat je uit je hoofd komt en dingen in actie zet. De lente is hier uiterst geschikt voor. Om ons heen zie je de natuur in actie komen. Doe mee.