De bouw van The Jay op de kop van Bajeskwartier naast metrostation Spaklerweg vordert in rap tempo. Door te werken met prefab elementen, realiseert aannemer BAM elke week een nieuwe verdieping op deze slanke woontoren. Ongeveer 80 procent van de 135 woningen in The Jay gekocht door starters. Zij worden de pioniers van deze autovrije stadswijk en zullen vanaf volgend jaar zomer leven gaan brengen in Bajeskwartier.

‘Als wethouder woningbouw vind ik het natuurlijk geweldig om te zien dat hier zoveel woningen in aanbouw zijn’, zegt Reinier van Dantzig. ‘Op een uitstekend bereikbare plek naast het metrostation en met heel veel openbaar groen. Het gevarieerde programma van deze wijk in wording met veel verschillende soorten woningen, horeca en andere voorzieningen, maakt dat ik echt heel enthousiast ben over Bajeskwartier.’

Doorslaggevend voor veel toekomstige bewoners om te kiezen voor Bajeskwartier is de grote diversiteit aan duurzame woningtypes en het feit dat het een groene, autovrije wijk wordt waar de woningen nu in aanbouw zijn. Ook de locatie, vlakbij de Amstel en het centrum en het feit dat er geen sprake is van erfpacht in Bajeskwartier, is voor kopers van belang.

In The Jay worden 135 compacte 2-kamerappartementen gerealiseerd tussen de 34 en 48m². Het zijn koopwoningen verdeeld over 17 verdiepingen, waarvan 95 procent onder de NHG grens is verkocht. Ze worden volgende zomer opgeleverd.
Check www.bajeskwartier.com.