Home Overzicht Hollandsche Schouwburg en Holocaustmuseum openen deuren op 11 maart

Hollandsche Schouwburg en Holocaustmuseum openen deuren op 11 maart

0

Het Nationaal Holocaustmuseum en de Hollandsche Schouwburg kun je vanaf zaterdag  11 maart bezoeken. Dat werd vorige week bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Na bijna tachtig jaar krijgt de volledige geschiedenis van de Sjoa in Nederland een eigen, permanent en publiek toegankelijk onderkomen.

Voor de bijeenkomst in het Nationaal Holocaustmuseum waren ongeveer veertig overlevenden uitgenodigd. Zij droegen op verschillende manieren bij aan de ontwikkeling van het Nationaal Holocaustmuseum, door bijvoorbeeld hun oorlogsgeschiedenis te delen of een object te schenken. Nu de bouw van het museum is afgerond en de inrichting is begonnen, kwamen ze langs om de vorderingen met eigen ogen te zien. Algemeen directeur Emile Schrijver zei er trots op te zijn dat deze belangrijke nationale geschiedenis nu definitief in al zijn complexiteit een plek heeft gekregen in ons collectieve geheugen.

Ook werd bekend dat de NOS een speciale uitzending maakt over de opening van het Nationaal Holocaustmuseum. Deze is op zondag 10 maart live te zien op televisie.