IJshockey | Vorige week hadden de Yeti’s met 3-8 verlies  weinig zeggenschap op het ijs in Breda. Ze voerden wel de boventoon als het gaat om incidenten en hard spel. De beladen wedstrijd waarin een Tiger zelfs werd bedreigd kreeg vanavond een vervolg in de Jaap Edenhal.

Lewis Daniels

Net als in Breda scoort Amsterdam het eerste punt tijdens een powerplay en na ongeveer vijf minuten speeltijd. Het toeval wil ook dat de tweede goal zowel vorige week in Breda als thuis tijdens de dertiende minuut valt. De Yeti’s lijken minder vurig dan in eigen huis en nemen in de eerste periode slechts een keer plaats op de strafbank. Hoewel het spel over en weer gaat, is Amsterdam de gasten telkens te snel af. In de zestiende minuut levert dat het team vlak achterelkaar twee extra punten op, 4-0.

De Yeti’s hanteren in de tweede periode een aanpak waarmee ze het meest vertrouwd zijn, hard fysiek spel zonder beleid en organisatie. Vaste consequentie is een snel oplopend aantal tijdstraffen en een strafbankdeur die als een draaideur in beweging blijft. Een schoolvoorbeeld van al doende niet leren. Hoewel de Tigers het hoofd redelijk koel houden tussen de woeste sneeuwmannen kost een incident bij de boarding ze een speler, die wegens game misconduct het ijs moet verlaten. Twee powerplays zijn de aanloop naar nog twee goals, 6-0.

In de derde periode staat Breda steeds vaker met een of twee man minder op het ijs. Amsterdam verzilvert het voordeel in de 43e minuut met het zevende punt. Tegen de verwachtingen in – dubbele cijfers zijn in zicht – volgt de achtste goal pas negen minuten later. Het laatste rake doelschot voor de Tigers valt tijdens hun derde dubbele powerplay, 9-0.

Terwijl de Yeti’s hakten en beukten, speelde Amsterdam de sneeuwmannen steeds voorbij. Door de winst en opwaardering van het doelsaldo staan de Tigers weer op de eerste plaats in de competitie. Wie zoet is, krijgt lekkers, wie stout is les van de thuisploeg. De Tigers nemen het zaterdag 10 december in Geleen op tegen de laag geplaatste Smoke Eaters.  Zaterdag 17 december spelen ze in de Jaap Edenhal hun laatste wedstrijd van 2022 tegen de UNIS Flyers die deze week op de negende plaats staan.