Home Overzicht Zeeburgia en stadsdeel Oost hijsen regenboogvlag op Coming Out Day

Zeeburgia en stadsdeel Oost hijsen regenboogvlag op Coming Out Day

0

Maandag 11 oktober is het Coming Out Day. Dat is een dag waarop we het gesprek met elkaar aan gaan over hoe belangrijk het is om jezelf te mogen zijn. Traditioneel hijsen alle stadsdelen dan de regenboogvlag, maar die wappert bij stadsdeel Oost al permanent.

Afgelopen jaar kregen alle middelbare scholen in Oost een regenboogvlag van het stadsdeel. Daarmee wil het stadsdeel de scholen stimuleren in de lessen aandacht te besteden aan seksuele en genderdiversiteit. Het jezelf kunnen zijn en het verliefd kunnen zijn op wie je verliefd bent en daar uiting aan kunnen geven.

Een plek waar het gesprek maar moeizaam op gang komt en uit de kast komen soms ingewikkeld kan zijn, is de voetbalwereld. Daarom gaat stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter dit jaar naar voetbalclub Zeeburgia om samen met voetballers, bestuur en andere aanwezigen de regenboogvlag te hijsen. Daarna volgt een gesprek met leden van de club over discriminatie, respect en het belang van jezelf kunnen zijn.

Wil jouw sportvereniging ook een regenboogvlag hijsen? Neem dan contact op met Esther van den Ouweland via [email protected]