Home Duurzaam Gratis voorleesboekje bij Kinderboerderij De Werf, in ruil voor afgedankt apparaat

Gratis voorleesboekje bij Kinderboerderij De Werf, in ruil voor afgedankt apparaat

0

Bij kinderboerderij De Werf aan de Archimedeslaan kun je afgedankte kleine apparaten inleveren om te laten recyclen. Tijdens de Nationale Recycleweek, die wordt gehouden van 11 tot en met  17 oktober, ligt er een leuk cadeautje voor je klaar als je zo’n apparaat inlevert. Dat is het gratis voorleesboekje Sanne SuperPower. Op een leuke manier leren kinderen en hun (groot-)ouders daarmee alles over recyclen.

Op 14 oktober is het International E-waste Day. De hele week is rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Recycleweek en zijn er acties en campagnes om de inzameling van e-waste extra te stimuleren. Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: ‘Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit met speciale activiteiten, gecombineerd met het voorleesboek.’

Wecycle is een landelijke campagne die consumenten en bedrijven moet aanzetten om elektrisch afval en energiezuinige verlichting gescheiden in te leveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten. Ruim 180 van deze punten zijn kinderboerderijen waar je kleine afgedankte elektrische apparaten kunt inleveren. Kinderboerderij De Werf is er een van.