Home Overzicht Zelf etsen bij Rembrandt thuis

Zelf etsen bij Rembrandt thuis

0

In de tentoonstelling Rembrandt Revival in het Rembrandthuis ontdek je welke beroemde kunstenaars zich hebben laten inspireren door Rembrandt en zelf etsen zijn gaan maken. 

Op de grote etspers druk je je prent af, die je na afloop mee naar huis mag nemen. De workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. In de tentoonstelling Rembrandt Revival ontdek je welke beroemde kunstenaars zich hebben laten inspireren door Rembrandt en zelf etsen zijn gaan maken.

Treed tijdens de workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ in de voetsporen van Manet, Morisot, Whistler, Cassatt en Rembrandt zelf. Geef je eigen draai aan een ets uit de tentoonstelling door te experimenteren met de drogenaaldtechniek, diverse kleuren en verschillende papiersoorten. Op de grote etspers druk je je prent af, die je na afloop mee naar huis mag nemen.

De workshop ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Stadspashouders kunnen gratis deelnemen aan deze workshops. Prijs 5 euro p.p. (excl. entreeticket voor het museum), gratis voor Stadspashouders.

De workshops ‘Etsen bij Rembrandt thuis’ zijn nog op 7, 14 en 28 augustus , 25 september en op 23 oktober steeds van 13.00 tot 14.00 uur in Museum Het Rembrandthuis

Aanmelden kan via ticketpagina

Gedurende de zomermaanden organiseert Museum Het Rembrandthuis diverse activiteiten voor jong en oud.

Zo is er een gratis zomerprogramma voor families en kinderen met verfdemonstraties, etsworkshops en een speurtocht.

In het kader van de tentoonstelling Rembrandt Revival is er een speciaal randprogramma ontwikkeld met een lezing door de Vrije Academie, een grafiekweek en weekendworkshops bij MK24, een RembrandtLIVE talkshow in het museum, een podcast over vrouwelijke kunstenaars en een masterclass ‘Kunst verzamelen’ in samenwerking met de Young Collectors Circle.

Meer informatie op www.rembrandthuis.nl