Home Lezen en schrijven Zelf weer boeken uitzoeken bij de Oba

Zelf weer boeken uitzoeken bij de Oba

0

De deuren van de Oba Linnaeus, Javaplein en Oosterdok staan zijn sinds donderdag weer voor iedereen open. Vanwege de coronamaatregelen zijn nog niet alle services beschikbaar en de openingstijden aangepast. Je kunt na vijf maanden sluiting nu wel weer zelf langs de kasten om boeken en andere materialen uit de omvangrijke collectie uit te zoeken. 

Middelbare scholieren en studenten (t/m 24 jaar) mogen weer komen studeren. Een studieplek is vooraf online te reserveren. ‘We zijn heel blij dat we nu open mogen. Vooral de behoefte aan studieplekken is zo groot, zeker nu met de examens en toetsweken’, aldus de woordvoerder.

Activiteiten zijn ook toegankelijk met een reservering. Het terras van restaurant Babel in Oba Oosterdok is open. Alle andere horeca, de kranten- en tijdschriftenkasten en de leestafels zijn nog gesloten. Toiletten zijn wel open. Het dragen van een mondkapje is verplicht in bibliotheken, maar op een zitplek mag het worden afgezet.

De heropening van de Oba is eerder dan vermeld in het openingsplan van de Rijksoverheid. Na opmerkingen van meerdere partijen in de Tweede Kamer is vorige week besloten de opening van alle bibliotheken te vervroegen.