In de Oosterparkbuurt hangen ruim zeventig gedenkposters achter de ramen van buurtbewoners. Op deze posters lees je de indrukwekkende verhalen van de Joodse buurtbewoners en hun droevige geschiedenis in de jaren 40-45. Je kunt een wandeling maken langs de posters.

Op een gedenkposter wordt het verhaal verteld van een Joodse buurtbewoner die in de Holocaust is omgekomen. Ze hangen achter het raam op het adres waar de Joodse buurtbewoner heeft gewoond. Verhalen over de tweede of derde verdieping van een pand hangen natuurlijk sowieso op de begane grond. Soms is een poster een huis of een paar huizen verderop opgehangen.

Tot en met 5 mei organiseert het 4 mei comité Oosterparkbuurt wandelingen langs de gedenkposters.

 • Zaterdag 22 april om 14.00 uur en zondag 23 april om 11.00 uur.
  Renske Pereira gidst je in ongeveer een uur langs een deel van de gedenkposters. De wandelingen starten op het Eikenplein, tegenover het Elisabeth Otter Knolhuis. Aanmelden kan via [email protected].
 • Dinsdag 25 april om 10.30 uur.
  Loop met Rose Bartholome langs de gedenkposters in de Vrolikstraat. De wandeling begint bij OASE, Vrolikstraat 281. Aanmelden kan via [email protected].
 • Maandag 1 mei om 10.30 uur
  Sylvia Schellevis wandelt met de wandelgroep Vrolik Voorwaarts van OASE langs de posters. Startplaats is de Albert Heijn in de Wibautstraat. Aanmelden is niet nodig.
 • Dinsdag 2 mei
  De wandelgroep van de Kastanjehof wandelt in rustig tempo langs de posters. Voor meer informatie kun je terecht bij participatiecoach Cheyenne Vitalis, via [email protected].
 • Donderdag 4 mei om 14.00 uur
  De wandelgroep van Team ED organiseert samen met Dynamo, een wandeling langs de gedenkposters. Begin- en eindpunt van de wandeling is het Buurtcentrum Oosterpark, Derde Oosterparkstraat 159. Je bent welkom vanaf 13.30 uur, om 14.00 uur begint de wandeling. Om 15.00 uur wordt er met koffie afgesloten. Meld je aan bij Dennis Humphrey via [email protected].
 • Vrijdag 5 mei om 11.00 uur
  Loop met het Geheugen van Oost langs monumenten in de Transvaalbuurt en via de gedenkposters naar de Muiderkerk. Aanmelden kan via [email protected].
  De wandeling begint bij Boost, Danie Theronstraat 2.

Check www.4meioosterpark.nl