Home Overzicht Zomer in het Plein Theater

Zomer in het Plein Theater

0

Na twee try-outs in De Meevaart komt de dans- en muziektheatervoorstelling Zomer van de Israëlische- Italiaanse Dorit Weintal en de Faido Company op 8, 9 en 10 juni naar het Plein Theater. De performance gaat over het menselijk bewustzijn, identiteit en maatschappelijk engagement.

Zomer is geïnspireerd door de impact die de pandemie op ons leven heeft. De dansers, de zangeres en de muzikant begeven zich in een staat van onbehagen op onbekend terrein. Ze zijn in een delicate balans met het permanente risico op mislukking. Visueel en auditief zijn de principes van de barok een belangrijk uitgangspunt om uitdrukking te geven aan de vergankelijkheid van de zintuigen en de chaos van fragmentatie.

De muziek is gebaseerd op ‘De Vier Jaargetijden’ van Antonio Vivaldi en werd voor deze productie opnieuw gecomponeerd door Simone Giacomini. Deze versie heeft invloeden uit het Midden-Oosten, vroege polyfone koormuziek, elektronische muziek, Spoken Word en elementen uit de opera.

Gymnast Weintal studeerde moderne dans. Daarnaast is ze schrijver en beeldend kunstenaar. Ze onderzoekt mens en maatschappij met dansproducties, kunstfilms, video-installaties en poëzie. Voor haar zijn ruimte, lichamelijkheid, verhalen en filmtechnologieën symbolische instrumenten om een ​​ kritische benadering van de menselijke conditie te creëren. Weintal werkt vanuit Amsterdam internationaal samen met andere kunstenaars.