Home Overzicht Zorgzaam in tijden van Corona

Zorgzaam in tijden van Corona

1

Ik hoef u niet te vertellen dat het bijzondere tijden zijn. Dit betekent ook voor mijn dagelijkse werkzaamheden nogal wat. Mijn agenda is behoorlijk leeg. Veel overleggen gaan niet door en openingen of bewonersbijeenkomsten zijn er niet. Wat veel mensen niet weten, is dat ik en mijn collega-bestuurders op bezoek gaan bij echtparen die 50, 60 of 70 jaar getrouwd zijn om hen te feliciteren en een mooie bos bloemen te geven. Het is altijd bijzonder om op zo’n moment bij gelukkige echtparen over de vloer te komen en hun verhalen te horen. Interessante verhalen, want vaak wonen zij al heel lang in Oost en kunnen zij vertellen over hoe het vroeger in hun buurt was. Vanzelfsprekend doen we dat op het moment ook niet en daarmee is het vieren van een geweldige mijlpaal beperkt geworden tot een gelegenheid met twee mensen thuis. Onze werelden worden wel kleiner zo.

Als vele anderen ben ik dus voornamelijk thuis met mijn kinderen en mijn vriendin. Onze kinderen zijn nog in een leeftijd waar leren vooral ervaren is en minder in vakken gegoten, maar ook daar proberen we een beetje structuur in te houden en rekenen en taal en lezen te oefenen. Dan krijg je heel goed in de smiezen wat een geweldig werk alle leerkrachten doen. En hoe knap het is dat ze met zulke grote groepen kinderen ook nog wat weten bij te brengen. Laten we hopen dat, als er dan toch iets uit deze gebeurtenis moet komen, we weer meer waardering hebben en daarbij geld beschikbaar stellen voor onze publieke sector. Bijvoorbeeld al die mensen die zo keihard werken om voor ons te zorgen, om onze kinderen les te geven en de mensen die zorgen dat het schoon en veilig is op straat.

Tegelijkertijd proberen we ook te voorkomen dat alles stil komt te liggen. Alle noodzakelijke processen waar we als gemeente voor staan zoals afvalinzameling, uitkeringen verstrekken, handhaving en het kunnen aangeven van de geboorte van een kind blijven doorgaan. Maar voor Oost Begroot hebben we een deel van de bijeenkomsten uitgesteld. Voor Oud-Oost zitten we nu al in een fase waarbij bijeenkomen niet per se noodzakelijk is. De thema’s zijn gekozen, het geld is verdeeld, dus iedereen kan plannen indienen. Heb je een goed idee voor Oud-Oost binnen de vastgestelde thema’s en het budget, dien het in. Kijk op voor meer informatie amsterdam.nl/oost-gebied/oost-begroot/. Kom je er niet uit, laat het ons weten dan helpen we graag. Het is een beetje improviseren, maar gezamenlijk komen we er wel uit. Voor de andere gebieden (IJburg, Watergraafsmeer en Indische Buurt/Oostelijk Havengebied) moeten we kijken hoe de ontwikkelingen met het Corona virus gaan en dan laten we dat zo snel mogelijk weten.

Tot slot dan nog wat stichtelijke woorden: hamster geen boodschappen want er is echt genoeg, zoek elkaar ook niet onnodig op en houd afstand. Als je zelf niet tot een kwetsbare groep behoort, kan je het wel doorgeven waardoor het alsnog bij een kwetsbaar persoon terecht kan komen. Als we de verspreiding van het virus weten te remmen, helpt dat onze helden in de zorg. Talloze mensen werken knetterhard om de vele zieken te verzorgen, laten we dat werk op zijn minst belonen door ons aan de richtlijnen van het RIVM te houden. En kijk ook om naar je buren, of ze hulp kunnen gebruiken. Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!

 

1 REACTIE

  1. Rick Mijn vrienden Mieny en Nico Mense
    Insulindenweg 31 c amsterdam zijn 26 Maart 50 jaar getrouwd. Ik zou het op prijs stellen als jij ze een mooie bos bloemen brengt. Nico is al 2 jaar erg ziek gebruikt zuurstof en. Op dit moment heeft jin weer een prentnison kuur. Zijn vrouw Mieny zorgt goed voor hem. Ze hebben geen kinderen en alleen maar een pasr nichtjes die niet dicht bij wonen. Hun kleine feestje gaat nu niet door wegens die corona virus. Vriendelijke groet Wil Erents-de Brave