Home Overzicht 1,5-Metermaatregel: Fietsers op de rijbaan in de Eerste van Swindenstraat

1,5-Metermaatregel: Fietsers op de rijbaan in de Eerste van Swindenstraat

0

Om zich aan coronaregels te kunnen houden wordt in de Eerste van Swindenstraat ruimte gemaakt voor fietsers en voetgangers. Vanaf volgende week moeten fietsers gebruik maken van de rijbaan. Daardoor kunnen fietsers en voetgangers voldoende afstand houden van andere weggebruikers en zich houden aan de 1,5-meterregel.

D oor de coronamaatregelen wordt meer ruimte vrijgemaakt om veilig te kunnen lopen, fietsen en verblijven. Op drukke plekken gaan fietsers vanaf volgende week naar de rijbaan. Als eerste zijn volgende week de Eerste van Swindenstraat en de J.P. Heijestraat aan de beurt. Het gaat om tijdelijke maatregelen die in eerste instantie tot 31 oktober duren.

Om de verkeersveiligheid te waarborgen is vooraf een toets uitgevoerd. Daarnaast wordt de maatregel alleen genomen in straten waar 30 km per uur gereden mag worden of waar de straat met behulp van drempels tijdelijk kan worden veranderd in een 30 km-straat. De eerste dagen na invoering zullen bovendien verkeersregelaars in de straten aanwezig zijn en worden de effecten intensief gemonitord.

Meer straten volgen. Het gaat vooral om straten waar veel verkeer is, veel winkels of cafés zijn en waar de straatindeling relatief snel is aan te passen. Tegelijk met het verplaatsen van de fiets naar de rijbaan wordt in die straten gekeken naar andere mogelijkheden om ruimte te maken zoals het invoeren van eenrichtingsverkeer voor voetgangers.