Home Overzicht Provincie geeft drie culturele instellingen in Oost subsidie om te verduurzamen

Provincie geeft drie culturele instellingen in Oost subsidie om te verduurzamen

0

De provincie Noord-Holland heeft subsidies beschikbaar gesteld aan culturele instellingen die de toegang van hun gebouw willen verbeteren of het pand willen verduurzamen door bijvoorbeeld betere isolatie. In Oost vielen drie instellingen ‘in de prijzen’. Nationale Opera & Ballet krijgt 300.000 euro, de Hermitage 118.085 euro en Nationaal Holocaust Museum 300.000 euro.

Het Nationaal Holocaust Museum gebruikt een deel van de subsidie om in het gebouw van de Hollandsche Schouwburg de inrichting van het entreegebouw, de balie, de creatieve en de educatieve ruimte te moderniseren. Er komt een ruimere lift, zodat ook de toegankelijkheid gewaarborgd is voor mensen met een lichamelijke beperking. In beide locaties van het museum, de Hollandsche Schouwburg en de voormalige Hervormde Kweekschool, wordt de toiletvoorziening aangepast voor de minder valide bezoekers.

In totaal was 2 miljoen euro beschikbaar, een bedrag dat in 2018 was vrijgevallen op de begroting. De provincie heeft diverse aanvragen gekregen en kon in totaal 12 aanvragen honoreren.