Home Overzicht Victor Evenhardt volgt voormalig wethouder Kock op

Victor Evenhardt volgt voormalig wethouder Kock op

0

Victor Everhardt is geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Amsterdam. De D66-er heeft in zijn portefeuille de dossiers  financiën, economische zaken, Schiphol, haven, Zuidas, deelnemingen en Marineterrein. Hij volgt voormalig wethouder Kock op die 11 september aftrad.

De nieuwe wethouder vind het een eer dat hij is geïnstalleerd als wethouder in Amsterdam. ‘Het wordt een echte uitdaging met lastige dossiers, zoals AEB en Zuidasdok’, zegt hij op de website van de stad. ‘Ik ga mij 24/7 inzetten voor Amsterdam. Ik wil de stad graag fietsend en lopend verkennen en ik verheug me erop om in gesprek te gaan met en te luisteren naar alle Amsterdammers.’

Tot gisteren was Everhardt negen jaar wethouder in Utrecht. Hij was locoburgemeester en onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles zorg, jeugdzorg, volksgezondheid, werk en inkomen, milieu, vastgoed en het stationsgebied. In die periode heeft hij het gebied rondom Utrecht Centraal volledig vernieuwd.

Everhardt studeerde rechten en geschiedenis en werkte na zijn studies bij de ministeries van V &J en VWS als beleidsmedewerker drugs- en alcoholbeleid en daarna bij het Trimbos instituut als voorzitter van het Centrum Jeugd. Hij blijft in Utrecht wonen.