Home Geluiden uit Oost Bij QRU, de buurtloods aan de Cruquiusweg is veel te beleven

Bij QRU, de buurtloods aan de Cruquiusweg is veel te beleven

0

Aan het eind van de Cruquiusweg, in het voormalige industriegebied, wordt druk gebouwd. Hier wordt gewerkt aan een nieuwe buurt. In de buurt zijn er geen voorzieningen. QRU organiseert allerlei activiteiten en bijeenkomsten voor de wijkbewoners van het Cruquius-eiland en de wijken er omheen. Onder andere een maandelijkse rommelmarkt. Luister wat je daar kunt beleven.

Geluiden uit Oost | Foto’s Leon Paquay

DJ Henny met zijn platenspelers en onuitputtelijke singlekoffers.

Het laatste rafelrandje aan de oostkant van Amsterdam verdwijnt. Cruquius wordt volgebouwd met woningen. Alles wordt strak getrokken. Een nieuwe wijk met nieuwe bewoners met nauwelijks (maatschappelijke) voorzieningen. QRU is een initiatief uit de buurt en biedt de bewoners ruimte om elkaar te ontmoeten. Daarvoor worden diverse activiteiten geprogrammeerd. Van lig-luisterconcerten, open podia, vinyl- en planten beurzen tot rommelmarkten.

Vooral die rommelmarkten hebben een speciale aantrekkingskracht. Elke maand komen hier ruim 600 bezoekers op af en velen genieten van de sfeer, het aanbod en de ontmoetingen. Kom dit zelf ervaren. Kijk op www.qru.amsterdam voor de activiteiten. QRU zit op Cruquiusweg 144. Reserveer je stand via [email protected]