Home BoekvandeWeek Rukmini Iyer: ‘De snelle bakplaat’

Rukmini Iyer: ‘De snelle bakplaat’

0

In dertig minuten iets heerlijks uit de oven. Dat is niet alleen makkelijk – voor bezige bijen en slome luiaards – maar ook handig. Zo voeg je mooi nóg een bijgerecht aan het kerstdiner toe (zonder een tweede voorbereidingsdag).

47Rukmini’s nieuwe ovenreceptenboek De snelle bakplaat bevat makkelijke, vlugge recepten voor elke gelegenheid – inclusief een hoofdstuk over lunchplaten die je alvast voor de hele week kunt maken. Wat is vlug? Een dik half uur, en het grootste deel daarvan is de oven voor je aan het werk.

Ook de bijzondere recepten voor een luxe diner zijn zo gemaakt. Die zijn samen met de platen uit ‘Een tafel vol’, erg geschikt voor het kerstdiner. Een makkelijke taart met salie en wilde paddenstoelen bijvoorbeeld.

Het genot en gemak zit hem in de lekkere combinaties die Iyer serveert. Als je gnocci met blauwe kaas en vijgen bij elkaar brengt – beetje honing erdoorheen – maakt de oven daar in dertig minuutjes een heerlijk, verrassend gerecht van. Van ingrediënten die je in de meeste supermarkten kunt vinden.

Ook nog fijn voor de vegetariërs (of de vrienden die voor hen koken): driekwart van de gerechten bevatten geen vlees, Iyer werkt graag met halloumi, en de meeste recepten zijn gemakkelijk aan te passen.

_____

De snelle bakplaat is geschreven door Rukmini Iyer
verschenen bij uitgeverij Becht
Harm ten Napel
is  boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland, Roetersstraat 41