Home Kunst 50 jaar in de gloria!

50 jaar in de gloria!

0

De Amsterdamse Bachvereniging bestaat 50 jaar en viert dit jubileum op zaterdag 16 november in de Dominicuskerk. Het koor wil het plezier van samen zingen met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom nodigt zij jong en oud uit om die ochtend mee te zingen. ’s Middags is er het jubileumconcert.

Anne-Mariken Raukema

Veel koorleden wonen in Oost. Het koor repeteert dan ook in de Barbaraschool aan het Eikenplein. Aan het ochtendprogramma werken verschillende koren mee. Het maakt niet uit van welk soort muziek je houdt – house, hiphop, R&B, The Beatles, Mozart of Bach – de Amsterdamse Bachvereniging zingt graag met je. Artistiek leider Emma Rekers daagt je uit om met klanken, mooie liedjes, klassieke muziek en improvisatie te ervaren wat samen zingen met je doet. Het wordt een muzikaal avontuur dat je niet mag missen. Aan het ochtendprogramma leveren leerlingen van de Barbaraschool een speciale bijdrage. Vanaf 10.30 uur is de inloop, met taart. Van 11.00 tot 12.00 uur wordt gezongen. Deelname is gratis; aanmelden is noodzakelijk via [email protected].

Jubileumconcert
Om 16.00 uur begint het jubileumconcert. De titel 50 jaar in de gloria is niet alleen een knipoog naar de verjaardag van de Amsterdamse Bachvereniging. Het staat vooral voor het plezier dat het koor beleeft aan het samen muziek maken. Muziek uit de afgelopen vijf eeuwen wordt ten gehore gebracht, met ‘gloria’ als rode draad. Van Palestrina, via Monteverdi, naar Bach. Via Vivaldi, Haydn en Schubert naar De Leeuw. Het concert sluit af met een première. Componist en koorlid Maarten van Norden heeft speciaal hiervoor het seculiere Gloria Musica gecomponeerd. Kaarten kosten online € 25,00. Aan de zaal € 27,50, € 2,50 korting met CJP en stadspas.

Amsterdamse Bachvereniging in de Dominicuskerk, Spuistraat 12 op zaterdag 16 november. Check www.bachamsterdam.nl