Home Overzicht Totaal ruim 12 miljoen drugsgeld gevonden in twee woningen

Totaal ruim 12 miljoen drugsgeld gevonden in twee woningen

0

In twee niet-bewoonde woningen werden door de politie grote bedragen contant geld aangetroffen. Het geld in een woning in de Valkenburgerstraat en in de Erich Salomonstraat is waarschijnlijk afkomstig van handel in verdovende middelen. De woningen zijn per direct voor drie maanden gesloten.

Naar aanleiding van politie-informatie over invoer van verdovende middelen vanuit Colombia naar Nederland zijn twee woningen doorzocht. Tijdens de doorzoeking in de woning in de Valkenburgstraat is in totaal 8.281.220 euro aan contant geld aangetroffen, verdeeld over verschillende koffers. In de Erich Salomonstraa vond de politie 4.319.040 euro aan contant geld.

Vermoedelijk zijn de contanten afkomstig van de handel in verdovende middelen en is het vervolgens bestemd voor de uitbreiding van de handel. Ook werd de woning feitelijk niet bewoond.

De aanwezigheid van een dergelijk groot geldbedrag in een woning kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, zijn beide woningen per direct voor drie maanden gesloten.