Home Overzicht Tigers triomferen in topduel

Tigers triomferen in topduel

0

Meestal houden wedstrijden tussen de Amsterdam Tigers en de Heerenveen Uniflyers het publiek tot de laatste seconden in hun greep. Deze avond keken de toeschouwers in een goed gevulde Jaap Edenhal wederom met ingehouden adem toe.

IJshockey
Eerste divisie

Amsterdam Tigers vs Heerenveen Uniflyers
4-3

Lewis Daniels
Foto Yolanda Simarro

Het spektakel is net begonnen als Heerenveen letterlijk onthand raakt. Rick Neef gaat met zijn arm door het plexiglas van de boarding en komt vast te zitten. Een paar minuten later bijt een altijd snelle Ivan Muso met assists van Nijs Hille en Calvin Pohlman het spits af voor Amsterdam, dat de zaken duidelijk beter op orde heeft dan tijdens vorige wedstrijden, 1-0.

Heerenveen reageert een goeie acht minuten later. Jari Hiemstra spint garen met de assists van  Tony Demelinne en Joey de Jong, 1-1. De ijzersterk spelende Demelinne blijft de rest van de wedstrijd de grootste zorg voor Amsterdam. Een gestrekte en meters over het ijs glijdende Tobias Kathan voorkomt kort daarop erger voor de Tigers door de puck naar veiliger oorden te brengen. Ondanks een dubbele powerplay voor Amsterdam houdt goalie Robby den Edel zijn post schoon. Aan Amsterdamse zijde van het veld heeft Jacob van Duin eveneens de regie in zijn goal.

In de tweede periode nemen de Tigers, die de puck vaker in bezit hebben en meer kansen krijgen, weer het voortouw. Connor Barette scoort met de assist van Billy Grapperhaus, 2-1.

Tony Demelinne gebruikt de assists van Wesley Zoutman en Joey de Jong voor de gelijkmaker, 2-2. De Tigers halen wel een punt uit hun volgende powerplay. Na twee bijna goals zet Jim Vorster met assists van Calvin Pohlman en Tobias Kathan Amsterdam weer op voorsprong, 3-2. In de achtendertigste minuut is het opnieuw net niet raak. De sfeer op het ijs wordt iets grimmiger, al blijft het bij kleine incidenten die snel worden gesust door teamgenoten.

De eerste negen minuten van de derde periode verlopen rustig, maar zijn kalmte voor de storm. Wesley Zoutman duwt Connor Barette hard in de rug, die daardoor bijna in de spelersbench van Heerenveen wordt gelanceerd. De scheidsrechter stuurt Zoutman twee en tien minuten naar de strafbank voor Checking from Behind. Tiger Marino Bakker krijgt het aan de stok met Uniflyer Lennart Vosmer. Beiden koelen aan de kant af wegens Roughing. Waar Amsterdam keihard strijdt om de voorsprong te vergroten, zet Heerenveen alles op alles om de stand gelijk te maken. De aan elkaar gewaagde teams tarten elkaar tot het uiterste en geven een wedstrijd waar je als publiek op hoopt. Met nog bijna twee minuten speeltijd neemt Heerenveen een time-out. Amsterdam speelt met drie tegen vijf man als Tobias Kathan ook op de strafbank zit en de Uniflyers de strijd zonder goalie voortzetten. Amsterdam is even later terug bij af. Tony Demelinne maakt met assists van Jeremy ten Brink en Pim van der Meulen het derde punt voor Heerenveen. In de verlenging geeft Zeb van Duin Amsterdam na drieënhalve minuut het laatste woord: 4-3.

De Tigers speelden vanavond hun beste thuiswedstrijd van dit seizoen en lieten hun aanhang met een goed gevoel naar huis gaan. Ze hadden een waardige tegenstander aan Heerenveen, maar behouden hun eerste plek. Soms zijn er van die wedstrijden waar je de rest van het weekend van nageniet. Dit was er zo een. De komende weken zijn de Tigers van huis. Ze spelen 16 en 22 november in Geleen en Zoetermeer en keren op 30 november terug in de Jaap Edenhal.