Home Overzicht Elements, woontoren met 144 koop- en huurwoningen in Amstelkwartier

Elements, woontoren met 144 koop- en huurwoningen in Amstelkwartier

0

In het Amstelkwartier bij de Amstel komt een woontoren die de naam Elements draagt. In het 70 meter hoge gebouw komen ongeveer 144 koop- en huurwoningen in het midden- en hogere segment. In het gebouw komen onder andere een buurtbar, co-working spaces, een binnenzwembad en drie gezamenlijke tuinen. Volgens planning wordt de bouw van de toren in het eerste kwartaal van 2021 afgerond.

De woningen worden voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling, duurzaam opgewekt via energieopslag in de bodem. Door het uitsparen van onder andere betonvloeren wordt meer dan 50 procent bespaard op de CO2-last van de toegepaste materialen.

Het gebouwontwerp van Elements bevat volgens ontwikkelaar Kondor Wessels een aantal innovatieve duurzaamheidstoepassingen. In de balkonranden zijn bijvoorbeeld zonnepanelen geïntegreerd. Bijzonder is ook de hybride houten-stalen-betonnen draagconstructie. Door slechts om de zes meter een betonnen vloer te maken met daartussen houten vloeren, ontstaat ruimte voor dubbelhoge woningen waarbij de verbinding tussen de twee woonlagen flexibel en eenvoudig aanpasbaar is. Door de scheiding tussen draagconstructie, inbouw en installaties zijn de woningen ook in de toekomst relatief eenvoudig aan te passen.