Home Overzicht Dit jaar Nationaal Aftelmoment zonder publiek vanuit Cruijff ArenA.

Dit jaar Nationaal Aftelmoment zonder publiek vanuit Cruijff ArenA.

0

De centrale viering van de jaarwisseling in Amsterdam komt er toch. Niet zoals in het verleden op de Kop van Java, ook niet op het Museumplein, maar het Nationaal Aftelmoment zonder publiek is verplaatst naar Johan Cruijff ArenA.

Eerder besloot burgemeester Femke Halsema de viering op het Museumplein af te gelasten vanwege zorgen dat er toch mensen op af zouden komen. In de afgesloten Johan Cruijff ArenA bestaat dit risico niet. Door de aangescherpte coronamaatregelen en de lockdown kan er geen publiek aanwezig zijn. Het stadion is gesloten en het dak is dicht. Buiten de Johan Cruijff ArenA is niets van de show te zien.

De viering is voor iedereen live te volgen via de NOS, AT5, NH en online. Amsterdam sluit een bewogen jaar af met het Nationale Aftelmoment van de NOS en speciaal voor de gemeente ontwikkeld ‘Electric Fireworks’. Dat is een combinatie van daverende knallen uit speakers en explosies van licht uit honderden bewegende LED-lampen en lasers op 20 meter hoge hangende constructies. De show zet de Johan Cruijff ArenA met ontelbare lichtcomposities in ‘vuur en vlam’.

Op oudejaarsavond wordt om 18.30 uur afgetrapt met een show speciaal voor kinderen: de ‘Countdown Ceremony’. De Amsterdamse kinderburgemeester start symbolisch de klok, die aftelt naar middernacht en de FITSZ KIDS van ‘Lucia Marthas Institute for Performing Arts’ presenteren hun nieuwjaarshit, die speciaal voor de Amsterdamse viering is gemaakt.