Home Overzicht 7.200 woningen aangemeld voor Open Huizen Dag

7.200 woningen aangemeld voor Open Huizen Dag

0

Zoals we in onze vorige column hebben toegelicht, zijn we momenteel in een andere woningmarkt beland. De zomer en het ultieme vakantiegevoel waar we het over hadden is nu officieel voorbij, maar alles komt traag op gang; het aantal bezichtigers en dus potentiële kopers neemt maar langzaam toe. De ‘september rush’ die we normaal zien blijft achterwege.

Willem Schilder houd je op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt in Oost

 

In zo’n situatie wordt de manier waarop woningen in de markt worden gezet weer belangrijker waarbij extra inspanningen soms nodig zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de NVM Open Huizen Dag. In samenwerking met de NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars) en de MVA (Makelaars Vereniging Amsterdam), wordt er jaarlijks een landelijke Open Huizen Dag georganiseerd waarbij verkopers de deuren van hun huis openzetten voor potentiële kopers.

Ondertussen is deze Open Huizen Dag een traditie en een begrip geworden onder een groot koperspubliek. Dit komt vooral door de laagdrempelige en efficiënte wijze waarop potentiële kopers, zonder een afspraak te hoeven maken, meerdere huizen op één dag kunnen bezichtigen.

Voor de verkoper is het een uitstekende en onderscheidende manier om hun woning extra onder de aandacht te brengen. In de laatste editie deden er dan ook bijna 12.000 woningeigenaren mee. Dit jaar zijn er tot nu toe 7.200 woningen in die zich hebben aangemeld voor de aankomende Open Huizen Dag die plaatsvindt op 1 oktober van 11.00 tot 15.00 uur.

Buiten de extra aandacht is het resultaat daarvan natuurlijk belangrijk. De helft van de woningen die meedoen aan de Open Huizen Dagen worden namelijk binnen 12 weken verkocht. Een ander belangrijk voordeel voor de verkoper is het besparen van veel tijd en rompslomp; door de bezichtigingen op een dag te laten plaatsvinden hoeven ze hun woning maar een keer op orde te brengen.

De periode vlak voor de Open Huizen Dag is een goed moment om uw woning te koop te zetten. De NVM Open Huizen Dag werkt namelijk als marktaanjager. Want… als je een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk niet het risico lopen dat je moet concurreren met kopers die op de Open Huizen Dag verliefd worden op diezelfde woning. Vandaar dat er een lichte stijging is in het aantal verkopen, net voor de NVM Open Huizen Dag.

Kortom, in een markt die onvoorspelbaar is …

Open Huizen dag 1 oktober van 11.00 tot 15.00 uur.