Home Kunst ‘Gatekeepers’ van Monika Dahlber krijgen plaats bij Framer Framed

‘Gatekeepers’ van Monika Dahlber krijgen plaats bij Framer Framed

0

Kunstenaar Monika Dahlberg heeft in opdracht van Framer Framed twee sculpturen gemaakt die de naam Gatekeepers meekregen. Ze krijgen een permanente plaats op de Oranje-Vrijstaatkade, waar ze de zichtbaarheid en de identiteit van Framer Framed zullen vergroten.

Gatekeepers is een doorlopend project waarin Dahlberg ideeën over in- en uitsluiting binnen de kunstwereld verkent. Het werk straalt kritische speelsheid uit, terwijl het tegelijkertijd het publiek confronteert.

De samenwerking met Dahlberg ontstond op verzoek van curator Zippora Elders aan Framer Framed om een bijdrage te leveren aan het programma van Constant 101  een grootschalig samenwerkingsproject ter gelegenheid van het 101e verjaardag van kunstenaar Constant Nieuwenhuys. Framer Framed en Monika Dahlberg gingen een samenwerking aan die leidde tot het realiseren van een nieuw permanent werk in – en reflecterend op – de publieke ruimte.

Op donderdag 29 september, om 15.45 uur wordt het werk, getiteld Gatekeepers onthuld door de wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani en stadsdeelbestuurder Oost Jan-Bert Vroege. Tijdens de opening is er een kinderoptocht van het collectief Pretvormer, om de komst van de beelden in de buurt te vieren.

Check www.framerframed.nl