Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Mexicaans

Koken uit de Krat: Mexicaans

0

Cristina Martinez vluchtte van Mexico naar Amerika en werkte als patissier in een Italiaans restaurant totdat ze daar ontdekten dat Cristina geen verblijfsvergunning had. Na haar huwelijk met een Amerikaan – hoe kan dat dan, dachten we, maar dat voert te ver voor dit stukje – verkocht ze vanuit haar appartement taco’s aan haar Mexicaanse broeders en zusters. Een foodtruck volgde, en de foodtruck werd een restaurant: de South Philly barbacoa.

Toen Netflix een portret maakte van Cristina was haar roem gevestigd. Vanwege haar spectaculaire taco’s met geroosterd lam en verbazingwekkende salsa’s, maar ook vanwege haar strijd voor de rechten van migranten. Cristina was niet voor niets elke ochtend vanaf 5 uur open: de tijd dat veel migranten naar hun werk gaan. Ze richtte een organisatie op voor migrantenwerkers en samen met haar man voert ze actie om horecamedewerkers beter te betalen. Kortom, een vrouw naar ons hart.

Nog even over het eten: een (mais)taco is een gevulde tortilla. Een van de basisstukken uit de Mexicaanse keuken. Andere vaste waarden: tomaten, bonen en koriander.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat