Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Hotdog

Koken uit de Krat | Hotdog

0
Recept Broodje hotdog met zuurkoolsalade en groentefrietjes.

De meeste iconische gerechten dragen geweldige verhalen met zich mee. De Caesar Salad, de Poire Belle Hélène, pasta alla Norma, ze zijn verbonden met een stoet aan liefdesverhalen, roemruchte opera’s en dito chefs (Escoffier!)

Het geldt ook voor de hotdog, streetfood bij uitstek. Amerikaans, zou je denken, maar Amerika is een immigratieland. De originele hotdog zou hebben bestaan uit een licht gerookte Frankfurter, de worst die rond 1800 in Amerika werd geïntroduceerd door Duitse immigranten. Charles Feltman was de eerste hotdog verkoper: hij had een kraam op Coney Island. Een van zijn medewerkers zag er handel in, iemand bedacht het broodje erbij om je vingers niet te branden et voilà: een klassieker was geboren. Zoals het echt streeftfood beaamt, is de receptuur fluïde: in New York gaat er mosterd bij, en soms zuurkool of ketchup. In het zuiden van Amerika zweren ze bij jalapeño en gesmoorde uien.

Inger Boxem en het team van de Krat

PS Reistip: Er is nog steeds een Feltman’s op Coney Island!

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat