Home Overzicht 8 december: Maximum snelheid op meeste wegen 30 km per uur. Bussen...

8 december: Maximum snelheid op meeste wegen 30 km per uur. Bussen en trams in Oost rijden anders

0

Met ingang van 8 december zijn er grote veranderingen voor het openbaar vervoer in Oost. De dienstregeling van tram 14 en de bussen 65, 41 en 43 is aangepast. En op de meeste wegen in de hele stad is de maximumsnelheid verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur.

Het is een grote verandering voor gebruikers van het openbaar vervoer én van de weg. Maak je gebruik van het openbaar vervoer dan moet je rekening houden met andere haltes, wat meer lopen en meer overstappen. De wijzigingen in de dienstregeling van het GVB zijn vooral merkbaar in Oost. Het is handig om de reisplanner te raadplegen van het GVB te raadplegen. Een andere route kiezen is soms nodig. Een uitgebreid overzicht van de wijzigingen publiceerden we eerder.

Ben je met het openbaar vervoer wat langer onderweg, met de auto of een ander gemotoriseerd voertuig is dat zeker zo. In plaats van 50 kilometer per uur in 500 straten, samen goed voor 270 kilometer weg, niet sneller dan 30 kilometer rijden. De maximumsnelheid gaat dus gelden voor al het verkeer op de rijweg. (Elektrische) fietsers die op een fietsstrook rijden moeten zich dus ook aan de snelheid houden. De politie controleert op voertuigen die te hard rijden, dus ook fatbikes. De nieuwe 30 kilometer wegen zijn straks te herkennen aan eigen belijning en alles bij elkaar 4400 verkeersborden waarop het cijfer 30 te lezen staat. Eerder lieten we zien waar je nog 50 kilometer per uur mag rijden.