Home Overzicht Het Roots Festival sluit weer af met gratis Roots Open Air in...

Het Roots Festival sluit weer af met gratis Roots Open Air in Oosterpark

0

De veertigste editie van Amsterdam Roots Festival is gestart op diverse locaties in de stad, met als spetterende afsluiter Roots Open Air in het Oosterpark op zondag 3 juli en zoals vanouds weer gratis toegankelijk.

Roots bestaat in 2022 veertig jaar en sinds 1982 is het festival uitgegroeid van het Africa Roots Festival in de Melkweg tot een internationaal bekend performance arts festival met artiesten van over de hele wereld. Daarom gaat het festival dit jaar de stad en haar communities nóg meer omarmen met een speciaal jubileumprogramma: met onder andere locatietheater op marktpleinen verspreid over vier stadsdelen, jubileumconcerten in het Bimhuis en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Ook is er een muziekprogramma in Zuidoost met nieuwe geluiden uit Amsterdam en omgeving.

Amsterdam Roots in Muziekgebouw aan het IJ, Bimhuis, CC Amstel, TapasTheater, de locatievoorstelling ‘Alsof je thuis bent’ op het Dapperplein, Roots Open Air in het Oosterpark en New Metropolis Zuidoost.

Het thema van onze jubileumeditie is transformatie. ‘We werpen een blik op de transformatie van het festival, maar ook op de transformatie van onze samenleving. De sociale ongelijkheid is gegroeid, tegelijkertijd is het besef over ongelijke kansen en behandeling enorm toegenomen. De laatste jaren wordt de roep om transformatie, de roep om rechtvaardigheid ook steeds luider. Welke kansen biedt cultuur om te zorgen dat inclusie, diversiteit, en gelijkwaardigheid ons nieuwe normaal worden? Die vraag gaan we op ARF 2022 onderzoeken aan de hand van panelgesprekken, interviews en performances.’

Check website voor alle programma’s.