Home Overzicht Al bijna 200.000 euro opgehaald voor aankoop de Eester

Al bijna 200.000 euro opgehaald voor aankoop de Eester

0

Sinds 1 mei hebben al meer dan 300 bewoners van het Oostelijk Havengebied voor meer dan 170.000 euro aan obligaties gekocht voor de aankoop van het gebouw van buurtcoöperatie de Eester. Ook is voor meer dan 200.000 euro aan leenovereenkomsten afgesloten en daar bovenop is 7000 euro aan giften binnen.

De Eester is de afgelopen zes jaar uitgegroeid tot het kloppend hart van het Oostelijk Havengebied en een kraamkamer voor buurtinitiatieven. Het is een unieke plek waar buurtbewoners laagdrempelig gebruik van kunnen maken.

Met de aankoop van de Eester wil de buurtcoöperatie voorkomen dat eigenaar Woonstichting Lieven de Key de ruimte gaat verkopen aan een willekeurige investeerder. Door de aankoop kan de Eester de continuïteit veiligstellen en samen met bewoners verder bouwen aan een sociale, veilige en duurzame buurt. Voor de aankoop is een bedrag van € 450.00 nodig.

Het totaalbedrag dat nodig is voor de aankoop wordt  bijeen gebracht door een combinatie van leningen, giften en de uitgifte van Eester-obligaties van 250 euro. De obligaties leveren niet alleen een jaarlijkse rente op van 1,5 en 2 procent (uitbetaald na looptijd 5 of 10 jaar), maar dragen vooral bij aan het behoud van de Eester voor de buurt.

‘Inmiddels weten we dat het mogelijk is’, laat de Eester weten. ‘We kunnen geld lenen bij een bank, een voordelige lening afsluiten bij vermogensfondsen, we hebben zicht op een aantal giften en sponsorgelden. En we hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen op een in de buurt uitgezette enquête waarmee we bij buurtgenoten peilden of ze bereid zijn om Eester-obligaties aan te schaffen.

Om 250.000 euro aan obligaties binnen te halen, is nog een sprintje nodig. Doe je ook mee om de Eester voor de buurt te behouden? Klik op de website van buurtcoöperatie de Eester voor alle informatie.