Home Overzicht Renate Rotscheid geëerd met Amsterdamspeld voor steun aan daklozen en asielzoekers

Renate Rotscheid geëerd met Amsterdamspeld voor steun aan daklozen en asielzoekers

0

Renata Rotscheid-Van Bemmel heeft de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van Carolien de Heer, voorzitter van stadsdeel Oost. Zij ontving de onderscheiding voor haar vrijwillige inzet voor Bureau Straatjurist en Vluchtelingenwerk.

Mevrouw Rotscheid-Van Bemmel werkte als advocaat en besloot direct na haar pensioen als vrijwilliger aan de slag te gaan voor Bureau Straatjurist in Amsterdam. Daar adviseerde en ondersteunde zij vooral dak- en thuisloze Amsterdammers.

In 2016 ging Rotscheid als vrijwilliger aan de slag voor Vluchtelingenwerk Nederland. Ze gaf juridisch advies aan asielzoekers die in de procedure voor een verblijfsvergunning zaten en advies aan asielzoekers voorafgaand aan hun eerste verhoor met het IND op Schiphol. Dat laatste doet zij nog steeds.

Vanwege haar vrijwillige inzet voor vele dak- en thuislozen en vluchtelingen, ontvangt zij de Amsterdamspeld. Die speld wordt uitgereikt aan Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.