Home Overzicht Roots Open Air terug bij de kern van het festival in het...

Roots Open Air terug bij de kern van het festival in het Oosterpark

0

Dit jaar is het Roots Open Air Festival terug in het Oosterpark. Met het oog op de huidige financiële uitdagingen, heeft het festival de krachten gebundeld en gaat terug naar de kern van het festival: het openluchtprogramma in het Oosterpark. Daar presenteert Roots Open op 25 juni als vanouds een sprankelend programma vol muziek, circus, dans, theater, kinderprogramma’s en diverse workshops. Het feest sluit af met de legendarische afterparty van Native Moons met Lucas Benjamin.

Dit jaar heeft de line-up van het festival opnieuw een indrukwekkende en inspirerende mix van artiesten vanuit verschillende hoeken van de wereld. Een paar pareltjes uit de programmering. Het hoofdpodium zal grooven op de Ghanese high-life muziek van Florence Adooni. Haar krachtige stem en authentieke uitstraling hebben in Ghana al menig hart veroverd en nu zal ze voor het eerst in Nederland optreden. Of wat dacht je van Ak Dan Gwang Chil uit Zuid-Korea? Zij spelen traditionele Koreaanse muziek alsof het heavy metal is, met de aanstekelijkheid van k-pop. Op het circus podium zullen Van-Kim en Cyrill van Yin-Zéro het wervelen van de derwisj op een hypnotiserende manier combineren met jongleren.

Amsterdam Roots Festival heeft in de afgelopen 40 jaar een zeer divers publiek weten te bereiken. De programma’s zijn niet altijd toegankelijk zijn geweest voor bezoekers met een beperking. Dit jaar werkt het festival samen met stichting HandicapNL om het festival fysiek toegankelijker en inclusiever te maken. Het festivalterrein zal rolstoelvriendelijk worden en er zullen onder andere prikkelarme ruimtes zijn.

Check www.amsterdamroots.nl