Home Overzicht Alle bewoners brand Joan Muyskenweg brachten de nacht elders door

Alle bewoners brand Joan Muyskenweg brachten de nacht elders door

0

De bewoners van de honderd woningen aan de Joan Muyskenweg die door de zeer grote brand hun woning moesten verlaten, hebben allemaal de nacht ergens anders moeten doorbrengen. Sommigen konden terecht bij vrienden en familie. Voor alle overige bewoners is nachtopvang in omliggende hotels geregeld. Bij de bestrijding van de brand zijn ruim honderd brandweerlieden, met hulp van omliggende regio’s, betrokken geweest.

Tijdens de inzet van de brandweer werden huisdieren waar nodig en mogelijk uit de woning gehaald. Later is tijdens de woninginspecties en samen met informatie van de bewoners beoordeeld of de huisdieren gedurende de nacht veilig in de woning konden verblijven. Als dat niet het geval was dan werd het betreffende huisdier voor verdere verzorging opgevangen door de dierenambulance.

Voor de bewoners van een appartement viel de brand samen met het plan om naar een huwelijksceremonie te gaan. De brandweer heeft de benodigde koffers uit het pand gehaald waardoor de reis alsnog door kon gaan.

Naar het verloop van de brand zal onderzoek worden gedaan. De brandweer vermoedt dat de brand op de zesde verdieping is ontstaan. Vervolgens is de brand via de (spouw)muur naar het dak gelopen, waarna het geïsoleerde dak met bitumen in brand geraakte. De harde wind joeg de vlammen stevig aan, waarbij het zich in razend tempo over het dak uitbreidde. De brand vond hierna een weg naar beneden en kon zich in de lichtgewicht constructie verder uitbreiden. Het lijkt er voorlopig niet op dat de brand op het dak bij de zonnepanelen is ontstaan.

De brand verspreidde zich snel via het dak en vervolgens naar verschillende woningen gelegen op de bovenste drie bouwlagen. Bij tientallen woningen is er aanzienlijke brand-, rook- en waterschade. Het kan zijn dat er brandresten aangetroffen worden in de directe omgeving van het de brand. Die zijn niet gevaarlijk en kunnen volgens de brandweer worden gezien als gewoon afval. Men kan dit eventueel wegwerpen of wegspoelen.