Home IJburg Aanpak Pampuslaan: uitvalbasis voor jongeren en buurtevenement op 9 juli

Aanpak Pampuslaan: uitvalbasis voor jongeren en buurtevenement op 9 juli

0

Rond de Pampuslaan op IJburg was hardnekkige overlast van een groep jongens. De gemeente heeft daarom cameratoezicht, politie en extra handhaving ingeschakeld. Stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer gelooft niet dat je een dergelijk probleem oplost met repressieve maatregelen. Zij wil met activiteiten meer verbinding maken tussen jong en oud. Het doel is nu om van de Pampuslaan weer een veilig en prettig leef- en winkelgebied te maken. Zo is er op zondag 9 juli van 13.00 tot 17.00 een buurtevenement.

‘Je moet kijken naar de achterliggende problematiek en beweegredenen van deze jongens’, zegt Carolien de Heer. ‘Daarom hebben we het initiatief genomen om verschillende sociale organisaties samen te brengen die zich bekommeren over het lot en de toekomst van deze jongeren. En om de sfeer in de buurt te verbeteren. We zijn er nog niet, maar het gaat al beter. Het feit dat we nu aan de Pampuslaan een onderkomen hebben voor het buurtnetwerk, draagt daaraan een steentje bij.’

De jongeren zelf hebben zich het afgelopen jaar ingezet voor evenementen als Koningsdag en met de organisatie van een kerstdiner voor de buurt. Dit om voor meer verbinding te zorgen tussen jong en oud. Vanaf deze maand stelt het stadsdeel een locatie beschikbaar aan de Pampuslaan. Het pand wordt de komende periode verder gereed gemaakt en zal dienen als uitvalsbasis voor de verschillende partners en buurtbewoners.

Evenement voor de buurt

Op zondag 9 juli zijn er van 13.00 tot 17.00 uur activiteiten voor de buurt op de Pampuslaan bij het Theo van Goghpark.  Leer de nieuwste draai-skills bij de DJ workshop, kom zwingen bij de zumba of laat je beste tricks zien bij het voetbaltoernooi of basketbal. Ook zijn er diverse creatieve workshops, zoals tassen versieren en schilderen. Geef je meer om beauty? Laat je dan schminken of laat henna zetten. Verder is er een netwerkmarkt, waar partners laten zien wat ze doen voor de wijk.