Home Overzicht Aanstormend talent krijgt de ruimte bij Q-Factory Basement Sessions

Aanstormend talent krijgt de ruimte bij Q-Factory Basement Sessions

0

Met namen als Sheila E., Kenny Wayne Shepherd, Candy Dulfer, Will and The People en John Mayall mag Q-Factory zich dit najaar prijzen met een prachtig programma. Q-Factory zou echter niet de bruisende muziekfabriek zijn die het is, als jong talent geen kans zou krijgen. Deze zomer introduceert Q de ‘Q-Factory Basement Sessions’.

In de maanden juli en augustus hoor je elke donderdag, vrijdag en zaterdag bands in alle genres; van metal tot pop en van reggae tot indie. De avonden van Q-Factory zijn gratis toegankelijk en laagdrempelig. Voor het publiek een ontdekkingsreis, voor de bands een springplank. De Q-Factory Basement Sessions zijn in het leven geroepen om jonge bands een kans te geven zich te profileren aan het Amsterdamse publiek.

Talentontwikkeling staat bij Q-Factory hoog in het vaandel. In het muziekcentrum huizen meerdere muziekopleidingen. Denk hierbij aan het Conservatorium van Amsterdam, Abbey Road en United Pop. Op het gebied van talentontwikkeling zijn ook de vele oefenruimtes erg belangrijk. Programmeur Bart Jansen: ‘Q-Factory vind het belangrijk om jong, aanstormend talent een kans te geven. De bands die hier repeteren krijgen tijdens de Q-Factory Basement Sessions een unieke kans om op het podium te staan.’

In de kelder van Q-Factory kun even ontsnappen aan de zon en lekker afkoelen met live muziek en een koud biertje in je hand. Bij de Q-Factory Basement Sessions hoor je bands in alle genres; van metal tot pop, en van reggae tot indie. Entree is helemaal gratis Dit kun je verwachten:

Juli

18 Tragacanth + Doodstil
19 Hierrr Pak Aan + Zack Duke
20 Pixle + Cregstate
25 Kookaburra
26 Vampire Bordello
27 LIANA + Drone Strings

Augustus

1 Moorpark + Lörk
2 CTHULHU + Civil Discourse
3 Remain Untamed
8 Marathon + NOYS
9 Coolboxer + Portland Row
10 Semistereo + Echo Empire
15 The Violent Parade + Splatzs
16 Changing Tides + Colombia Necktie
17 Downtown District
22 Stupid Bloody Tuesday + Bad Penny
23 Murkinbone + Outlaw Queen
24 Van Dyke Brown
29 The Ballet Bombs + Vices
30 MAGIC MOON + Kitty Hawk
31 Dinner For Breakfast + Tully Monster