Home Overzicht Aantal covid-besmettingen sterk toegenomen

Aantal covid-besmettingen sterk toegenomen

0

De wekelijkse cijfers van de GGD over de ontwikkeling van de covid-besmettingen laten zien dat het aantal positief geteste mensen in Oost sterk is toegenomen. In de week 52 (van 27 december tot en met 2 januari) ging het om 1.116 inwoners, terwijl het een week eerder nog 826 mensen waren. In het Centrum steeg het aantal positief geteste personen in die periode  van 596 naar 731.

In week 52 is het aantal positief geteste mensen in het hele gebied van Amsterdam-Amstelland toegenomen met 39 procent vergeleken met de week daarvoor. Ook in alle stadsdelen nam het aantal COVID-meldingen toe vergeleken met de voorgaande week.

Vanaf 2 december worden er door GGD Amsterdam en het Amsterdam UMC steekproefsgewijs percentage monsters uit de GGD-teststraten onderzocht op de nieuwe Omikron-variant. Hiermee kan goed zicht worden gehouden op de aanwezigheid en verspreiding van deze nieuwe besmettelijkere variant in de regio Amsterdam. De Omikron-variant had in de steekproef van 3 januari 2022 een aandeel van 95 procent. Dit is een indicatie gezien de steekproef op relatief kleine schaal wordt uitgevoerd. Genoemde partijen doen ook onderzoek naar de ernst van de klachten en de werking van vaccins bij deze variant.