Home Overzicht Aantal op covid positief geteste mensen in Oost meer dan verdubbeld

Aantal op covid positief geteste mensen in Oost meer dan verdubbeld

0

De wekelijkse cijfers van de GGD over de ontwikkeling van de covid-besmettingen laten zien dat het aantal positief geteste mensen in Oost meer dan is verdubbeld. In de eerste week van 2022  ging het om 2670 inwoners, terwijl het een week eerder nog 1119 mensen waren. In het Centrum was de stijging van het aantal positief geteste personen in die periode nog hoger en steeg van 726 naar 1697

Het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 126 procent vergeleken met de week daarvoor. In alle gemeenten nam het aantal meldingen toe. Ook in alle stadsdelen van de gemeente Amsterdam nam het aantal COVID meldingen sterk toe ten opzichte van de voorgaande week.

Vanaf 2 december worden er door GGD Amsterdam en het Amsterdam UMC steekproefsgewijs monsters uit de GGD/teststraten onderzocht op de nieuwe Omikron-variant. Hiermee kan goed zicht worden gehouden op de aanwezigheid en verspreiding van deze nieuwe besmettelijkere variant in de regio Amsterdam. Op dit moment is de Omikron-variant in de steekproef nagenoeg 100 procent en schommelt dagelijks tussen ongeveer 95 en 100 procent.

In Oost is 49 procent volledig gevaccineerd en 29 procent is geboosterd. 2 Procent is gedeeltelijk gevaccineerd en 20 procent is niet gevaccineerd. In het Centrum is 48 procent volledig gevaccineerd en is 34 procent geboosterd. Ook daar is 2 procent gedeeltelijk gevaccineerd en 16 procent is niet gevaccineerd.

Vrijdag 14 januari is er een persconferentie waarop een update wordt gegeven van de coronamaatregelen.