Home Overzicht Vorig jaar zijn in Oost 1543 woningen in aanbouw genomen

Vorig jaar zijn in Oost 1543 woningen in aanbouw genomen

0

In Oost zijn dit jaar Oost 1543 woningen in aanbouw genomen. Dat zijn vooral middeldure woningen met een maximale huur van ongeveer 1.040 euro per maand. In het Centrum valt op dat er vooral sociale huurwoningen bijkomen. Totaal is vorig jaar in Amsterdam de bouw van 7410 woningen gestart.

In de afgelopen acht jaar is in Amsterdam een stad zo groot als Dordrecht bijgebouwd. ‘Dat lijkt inmiddels misschien bijna ‘gewoon’, maar het vraagt een enorme inspanning van ontwikkelaars, bouwers en gemeente’, zegt wethouder Jakob Wedemeijer. ‘Dat het is gelukt om ondanks de coronapandemie, de toenemende schaarste aan personeel en stijgende bouwkosten, deze enorme nieuwbouwaantallen te behalen, is een mooie prestatie.’

De woningbouwcorporaties zijn in de afgelopen vier jaar begonnen met de bouw van 7.121 zelfstandige sociale huurwoningen met een huur onder de 752,33 euro. Daarvan zijn er afgelopen jaar 1449 door corporaties in aanbouw genomen. Door overige particuliere partijen worden 343 woningen gebouwd.