Opnieuw zijn twee hedendaagse kunstenaars aan het werk bij Rembrandt thuis. Zij houden tot half november atelier in Museum Rembrandthuis. Abul Hisham en Guy Vording hebben net als Rembrandt een geheel eigen stijl en eigenzinnige blik op de wereld. Ook zijn beide kunstenaars, net als Rembrandt, echte verhalenvertellers. In één beeld weten ze een herinnering, maatschappijkritiek, situatie of karakterschets te vangen.

Met Rembrandt Open Studio grijpt Museum Rembrandthuis terug op zijn eigen geschiedenis. Al in de zeventiende eeuw was Rembrandts huis een ‘creative hub’, een plek waar Rembrandt en zijn leerlingen elke dag kunst maakten. Nu, 400 jaar later, krijgen kunstenaars weer de kans om in Rembrandts huis te werken. De studio is in het museum en biedt bezoekers de mogelijkheid om dichter bij het maakproces van hedendaagse kunst te komen en kennis te maken met Abul Hisham (1987) en Guy Vording (1985), van de nieuwe generatie getalenteerde makers.

‘De kans krijgen om meer met de bezoekers om te gaan, zal een nieuwe ervaring voor mij zijn’, zegt Abul Hisham (r). Het is een ervaring waar ik naar uitkijk. Ik houd ervan om mensen te ontmoeten en met ze te praten, en ik ben blij dat ik ze mijn werken in de praktijk persoonlijk kan laten zien.’

Guy Vording (l): ‘Ik geloof dan dat een verblijf in het Rembrandthuis − met zijn geschiedenis, zijn bewoners en het publiek − mijn werk nog meer zal beïnvloeden. Ik kijk ernaar uit om dat spel, die uitwisseling aan te gaan. Als een student die zich laat leiden door de meester.’

Rembrandt Open Studio met Abul Hisham en Guy Vording tot en met 15 november in Museum Rembrandthuis.