Home Eten&Drinken Restaurant Thúskomme vertrekt. Restaurant Elixer komt

Restaurant Thúskomme vertrekt. Restaurant Elixer komt

0

Het Friese restaurant Thúskomme in de Batjanstraat stopt per 1 november. Na zes jaar moet ook Joost Helgers de theedoek in de ring gooien. Onlangs stopte ook Café Cliché aan de Middenweg als gevolg van schulden na de lockdowns tijdens de corona-epidemie. Geen wilde waddenoester meer, een Fries worstje of tynjetaler kaas ook niet. Ook voor Grutte Pier uit Bartlemien gaat de tap tichtdwaan.

In 2020 stapten twee compagnons van Joost Helgers op en stond hij er alleen voor. De coronajaren heeft Thúkomme goed doorstaan, maar daarna moesten al snel leningen en terugbetalingen worden voldaan. De werkdruk nam ook toe en maakte hij werkweken van tachtig uur. Toen Joost vader werd, besloot hij te stoppen met Thúskomme.

Thúskomme verdwijnt uit de Batjanstraat, maar een ander buurtrestaurant neemt de plaats over. Op 4 november opent restaurant Elixer in het pand van Thúskomme. Elixer, uit Zuidoost richt zich op circulair en duurzaam koken. Vorige maand sloot de vestiging in vrijplaats Lola Buitenpost in Zuidoost.