Extra aandacht voor het groen in de Indische Buurt was er volop tijdens de Groenmarkt in de Batjanstraat. Die plek bleek bleek een uitstekende keus. In de op andere momenten wat rustige straat was er nu bij kraampjes van alles te beleven op het gebied van groen.

Groen is van groot belang voor de leefbaarheid van de stad, maar het is vooral ook ontzettend leuk en inspirerend. Dat bleek ook uit de bijdrage van auteur Luc Hoogenstein van ‘Mijn 1000 soorten tuin’. Hij trapte de dag af in de Batjanzaal en nam je mee op reis door zijn achtertuin. Het bleek inspiratie voor iedereen met, maar ook zonder kennis van groen.

Tijdens de Groenmarkt bleek er veel groenkennis aanwezig, die werd gedeeld en er werd veel inspiratie opgedaan, van geveltuin tot Flevopark en van onkruid tot moestuin. De bevlogen groendoener Rens van der Linden stond achter kraam van de Vrienden van het Flevopark. Hij deelde zijn visie over het vergroenen van de buurt, onder andere met de langste geveltuin in de Indische Buurt.

Op de markt was er ook van alles te ontdekken en te koop. Natuurlijk het boek ‘Mijn 1000 soorten tuin’ van Luc Hoogenstein. Maar ook volop keus uit inheemse plantjes. En mini-composteer potten in vele soorten en maten. Ook studenten van Anna’s Tuin&Ruigte vertelden op hun kraam over die bijzondere oase op het Science Park.

De Batjanstraat en omgeving zal vast en zeker groener worden. De opvolgers van restaurant Thuskomme gaan met hun restaurant Elixer op de groene toer. Niet alleen in het restaurant maar ook daarbuiten. Het was een mooie gelegenheid om daarover te vertellen op de Groenmarkt.

De toekomst van de Batjanstraat lijkt groen. Het blijkt ook een ideale plek voor allerlei initiatieven. Met de Batjanzaal en de thuisbasis van het NedPHO met de concertzaal in de straat kan het er alleen maar leuker worden.