Home Overzicht Afdeling MKA van OLVG weer open voor spoedzorg

Afdeling MKA van OLVG weer open voor spoedzorg

0

De afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) gaat morgen weer open voor spoedzorg. Tandartsen en huisartsen kunnen patiënten met voorrang of spoedklachten weer kunnen doorverwijzen naar OLVG. De afdeling was gesloten nadat bekend werd dat een van de medewerkers positief is getest op het coronavirus.

Vanaf maandag 9 maart is de afdeling weer open voor spoedzorg. De patiënten waarvan de afspraak is geannuleerd vanwege het sluiten van de afdeling, ontvangen bericht van OLVG voor het maken van een nieuwe afspraak. Het ziekenhuis maakt later bekend wanneer de afdeling MKA weer volledig opengaat.

De afdeling MKA is op beide locaties volgens protocol grondig gereinigd. Alle medewerkers van de afdeling die direct contact hebben gehad met de positief geteste collega zijn getest. Geen van hen was besmet met het virus. Deze groep medewerkers blijft uit voorzorg nog wel thuis totdat de incubatietijd (twee weken) is afgelopen.

Om de kans op verdere verspreiding van het coronavirus binnen OLVG waar mogelijk te beperken, is het reisadvies voor medewerkers van OLVG aangepast. Er geldt een reisverbod naar hoogrisico gebieden, zoals die zijn aangegeven door de overheid. Ook reizen naar internationale congressen wordt tijdelijk stopgezet.