Home Overzicht Jeugdtrainer Geuzen op non-actief om antisemitische uitspraken

Jeugdtrainer Geuzen op non-actief om antisemitische uitspraken

0

Voetbalclub GeuzenMiddenmeer heeft een jeugdtrainer (26) op non-actief gesteld wegens antisemitische uitspraken. Dat meldt At5. Hij zou een een voetballertje van 11 jaar hebben uitgescholden voor ’teringjood’ en ‘kankerjood’. Het tuchtcollege van de KNVB een definitieve uitspraak maakt.

De moeder van de 11-jarige Tobias laat aan de stadszender weten dat zij van andere ouders hoorde over het gedrag van de trainer. ‘Vier kinderen hebben, afzonderlijk van elkaar, verteld wat er naar Tobias werd geroepen. Daarop hebben we de club een brief gestuurd en contact met de KNVB gezocht.’

De moeder van Tobias maakte via e-mail melding van de incidenten bij een speciaal meldpunt van de KNVB, maar ontving alleen een automatische mail en hoorde verder niets. Zij had vaan de KNVB verwacht dat de Voetbalbond dit direct zou oppakken.

Volgens een woordvoerder van de KNVB heeft de bond snel contact gezocht met de club en hadden de ouders van Tobias een persoonlijke mail moeten krijgen. Ook is de tuchtcommissie van de KNVB geïnformeerd. Dat had de bond de ouders moeten laten weten en dat is niet gebeurd. De trainer is op non-actief gesteld.