Afifa Tadmine is oprichter en voorzitter van Stichting De Bloem, een multicultureel vrouwenontmoetingscentrum. Ze doet dat als vrijwilliger. Haar ogen zijn vriendelijk en haar enthousiasme werkt aanstekelijk.

Nettie Sterrenburg (VCA) | Foto Huub Zeeman (VCA Media)

‘Samen met een groepje prachtige vrijwilligers organiseren we op dit moment vooral beweegactiviteiten. Ons programma ‘Bewegen in het water’ is populair en altijd vol. Vanaf 2023 kunnen we weer aan de slag in het mooi verbouwde Oosterparkhuis. Tijd om alle activiteiten weer nieuw leven in te blazen: themabijeenkomsten, conversatieles en creatieve activiteiten.

Vrouwen die veel thuis zijn geweest en de eerste stappen in de wereld zetten, kunnen verdwalen. Deze vrouwen verdienen een veilige plek om van daaruit op ontdekkingsreis te gaan. We organiseren activiteiten die je daarbij helpen. Dat is De Bloem.’

Doorzettingsvermogen

‘Ik ben opgevoed in twee culturen. Ik leerde van mijn moeder om open, gul en gastvrij te zijn. De zwemlessen voor het ontbijt en de soms strenge blik van mijn vader leerden mij discipline en doorzettingsvermogen. In 2012 pakte ik de kans om Stichting De Bloem voort te zetten. Mijn ervaring als maatschappelijk werkster is mij tot op de dag van vandaag van pas gekomen.

Gelukkig word je door met elkaar te delen. Leven tussen de mensen, samen brood en olijven te eten. Deel wat je hebt en wat je dwars zit, dat maakt het leven lichter. Om stappen te nemen in je leven heb je minder zorgen nodig. Bij De Bloem delen we. Vrouwen leren meer praten, durven en actief te zijn. Onze vrouwen willen meer leren en daarvoor hebben we hulp nodig uit de buurt.’

Vrijwilligers gezocht

‘We zoeken een vrijwilliger voor de conversatieles voor vrouwen die niet naar school zijn geweest. Een vriendelijke, geduldige vrouw die onze groep de taal leert spreken door rollenspellen uit het dagelijks leven te spelen op woensdagmorgen. We zoeken een vrijwilliger die samen met ons creatieve activiteiten opzet en uitvoert op de vrijdagmorgen. Tekenen & schilderen, haken & breien.’

Heb jij een interessante workshop of voorlichting voor onze vrouwen dan ben je meer dan welkom. Stuur Afife Tadmine een berichtje [email protected].

Ook aan de slag als vrijwilliger? Kijk op de Vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam www.vacaturebank.vca.nu of bel voor een persoonlijk gesprek in Oost 06 383 26317.