Home Overzicht Dansartiest Robin Nimanong brengt cultuur op topniveau

Dansartiest Robin Nimanong brengt cultuur op topniveau

0

De UvA biedt sinds vorig jaar de topcultuurstatus: ondersteuning van studenten aan de UvA die cultuur op topniveau beoefenen. Dansartiest Robin Nimanong is een van de eerste studenten die gebruik heeft gemaakt van deze regeling. Op 11 februari vindt de laatste try-out van de dansvoorstelling Cyborg DNA plaats in Crea.

Robin Nimanong is een van de makers van Cyborg DNA. ‘Als danser heb ik mij verder kunnen ontwikkelen via de pre-master cultuurwetenschappen. Ik heb hier kunnen werken aan mijn vaardigheden als creatief producent en ook inhoudelijk dieper kunnen duiken in wat kunst voor mij betekent, en hoe queer theorie mijn werk als maker beïnvloedt’, vertelt hij.

In 2022 heeft Robin het Anne Faber stipendium ontvangen, waarmee hij zich ook dit jaar verder wil ontwikkelen als creatief producent in persoonlijk leiderschap en zakelijke vaardigheden binnen de kunst- en cultuursector. ‘Zo wil ik de stemmen vanuit de queergemeenschap hoorbaar maken en mijzelf verder ontwikkelen als innovator.’

Cyborg DNA is een zoektocht naar een taal en de strijd tegen de illusie dat er één maatschappelijke code bestaat die alle betekenissen bevat. Gebaseerd op Cyborg manifesto van Donna Harraway, over een toekomstige taal die de complexiteit van het lichaam en technologie omarmt. Cyborg DNA bevraagt tijd en haar effecten.

  • Cyborg DNA is te zien op zaterdag 11 februari in Crea, het cultureel studentencentrum van de UvA en HvA. Tickets via crea.weticket.com
  • Check nimanong.com