Home Kunst Peter Cleutjens met ‘Gebeld op straat’ in Stadsloket

Peter Cleutjens met ‘Gebeld op straat’ in Stadsloket

0

Kunst in het Stadsloket. Kunstenaar Peter Cleutjens (’67) uit de Czaar Peterbuurt laat er twaalf portretten van anonieme passanten zien. Cleutjens brengt de hoofdpersonages zo in beeld dat het een filmstill, reclamecampagne of fotomodel zou kunnen zijn. Hij maakte de portretten in de straten van Amsterdam en Tokyo. De tentoonstelling kreeg de titel ‘Gebeld op straat’ mee.

Gebaseerd op eigen straatfotografie wil Peter Cleutjens de anonieme passanten op een voetstuk plaatsen in een meer tijdloze vorm van neutrale schilderkunst. Sterren van de straat. Zoals we ze dagelijks zien in de stad en het Stadsloket. Minder tijdloos is de telefoon die vaak in de hand gehouden wordt. Een teken van de tijd. Met eenzelfde smartphone zijn de portretten in eerste instantie gemaakt. Het is bellen en gebeld worden op straat.

Peter Cleutjens smelt fotografie, tekenen en schilderen samen tot abstracte en landschappelijke voorstellingen. Hij is een buitenbeentje. Hij experimenteert met donkere kamer, camera, fotopapier en met het manipuleren van beelden, zowel met de computer als met de hand. Cleutjens gebruikt zijn materiaalexperimenten om zijn observaties van de stedelijke en ruimtelijke wereld om hem heen te documenteren, waarbij hij altijd op een heldere manier orde schept in de materiële chaos.

‘Gebeld op straat’ in Stadsloket Oost tot 31 maart. Op werkdagen van 9 tot 5 uur en op donderdag tot 8 uur.
Check www.petercleutjens.nl