Home Overzicht Afschaffing slavernij herdacht met Keti Koto ontbijt

Afschaffing slavernij herdacht met Keti Koto ontbijt

0

Op 1 juli de dag van Keti Koti (verbreek de ketens) wordt de afschaffing van de slavernij herdacht. Terwijl de Bigi spikri’-optocht van het Waterlooplein naar het Oosterpark loopt is van 10.00 tot 12.00 uur in de Muiderkerk het Keti Koti-ontbijt. Je bent uitgenodigd daaraan deel te nemen.

De Keti Koti dialoog tafel is een nieuwe traditie waar we stil staan bij de omgang met de gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en koloniale verleden. Dit door het delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in relatie tot het thema dat binnenkort bekend wordt gemaakt op www.KetiKotitafel.nl.

Tijdens de dialoog wordt een gezamenlijke maaltijd gegeten, die herinnert aan het slavernijverleden. Aan het begin en aan het eind worden rituelen uitgevoerd die verwijzen naar de slavernij. Tussen de gesprekken door zingt het koor Fri Yeye de treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden op de plantages in de tijd van de slavernij. Met deze dialoogbijeenkomst wil de stichting Keti Koti Tafel bijdragen aan het bestrijden van vooroordelen, discriminatie en het versterken van wederzijdse empathie en compassie.

De Keti Koti Tafel op 1 juli van 10.00 tot 12.00 uur in de Muiderkerk, Linnaeusstraat 37. Laat snel weten via https://ap.lc/xyOBS of je deelneemt aan het Keti Koto ontbijt. Omdat we in divers samengestelde koppels in gesprek gaan wordt het op prijs gesteld als je je aanmeldt met iemand van een ander kleur dan jezelf, maar het is niet verplicht. Ook goed om te weten dat u niet met die persoon in dialoog gaat.

De afschaffing van de slavernij wordt op 1 juli om 13.15 uur officieel herdacht bij het Slavernijmonument in het Oosterpark. Na de herdenking wordt de afschaffing van de slavernij groots gevierd met het Keti Koti Festival.